trip inroduction image
new trip icon
guaranteed departure icon
Історичний двіж
Гуцульщина
5265
Учасник клубу
5670
Новачок
  • Вінниця
  • Хмельницький
  • Чернівці
  • Верховина
  • Криворівня

Деталі та родзинки подорожі

asset icon
Проїзд в автобусі
Переїзд на локації комфортним автобусом
asset icon
Комфортне проживання
Для наших істориків ми підібрали колоритну карпатську садибу, у якій є все необхідне для комфортного проживання, а також чудові краєвиди і дуже смачна місцева їжа
asset icon
Історична подорож для молоді
Історико- навчальна подорож. Екскурсії, спрямовані на ознайомлення молоді з важливими історичними подіями, видатними постатями та культурною спадщиною. Зануримося в атмосферу минулих епох, зрозумємо їх значення для сучасності.
asset icon
Дегустація сиру
На полонині Ігрець ми відвідаємо 100-річну хату-гражду, де мешкають місцеві гуцули. Вони вирощують овець, а також виготовляють бринзу, яку ми зможемо скуштувати.
asset icon
Організаційний супровід
Впродовж усієї нашої мандрівки з вами завжди буде досвіченний організатор, який вирішить усі необхідні організаційні питання.
asset icon
Гуцульські традиції
Ми поринемо у світ гуцульської культури, яка славиться своїми унікальними звичаями, обрядами та багатою спадщиною. Матимемо можливість глибоко познайомитися з гуцульським побутом, дізнаємося більше про історію, народні ремесла,традиційний одяг, гуцульську кухню, обряди та свята, гуцульську музику і танці.
asset icon
Гуцульські вечорниці
Увечері ми відвідаємо гуцульські вечорниці - захоплююча можливість поринути в атмосферу автентичних гуцульських святкувань. На нас чекає вечір, сповнений колоритної музики, народних пісень і запальних танців. Вечорниці відтворять стародавні звичаї, обряди, страви, ремесла, ворожіння.

Доступні виїзди

Дата подорожі
Кількість днів
Кількість місць
Організаційний збір (від)
Історичний двіж
Гуцульщина
10 - 13 жовтня 2024 р.
44 дні
Є вільні місця
5265
5670
Забронювати
new trip icon
guaranteed departure icon
- учасник клубу
- новачок

Організаційний збір

Учасник клубу
Новачок
Організаційний збір залежить від категорії обраного номеру та розраховується на ОДНУ особу (включає всі пункти, які вказані нижче).
Також нагадуємо, що в тур-клубі діє система авансів для підтвердження бронювання місць.
Дітям до 12 -ти років діє знижка 10%.
Як отримати клубну картку та стати учасником нашого клубу?Детальніше

Враховано

Проїзд в автобусі
Проїзд в автобусі
Сніданки та вечері
Сніданки та вечері
У нашій садибі ми зможемо смачно харчуватися вранці та ввечері: смачна домашня кухня, гуцульські страви та надзвичайна гостинність - найкращі друзі мандрівника
Організаційний супровід
Організаційний супровід
Вхідні квитки
Вхідні квитки
Ми відвідаємо найвідоміші музеї Гуцульщині, вхідні квитки вже включено у вартість
Екскурсійний супровід
Екскурсійний супровід
У нас будуть екскурсії цілою низкою цікавиїх місцевих музеїв, пов'язаних з історичними постатями, митцями, історичними діячами та воїнами УПА, також маємо прогулянку колоритною Верховиною з гідом та невеликий похід на полонину Ігрець в супроводі гіда.
Проживання в садибі
Проживання в садибі
Живемо в місцевій садибі "Горянка" в дерев'яному будинку, в оточенні гір. В садибі є сауна та чан, їдальня, в номерах - санвузли, балкони.
Лекції вчителя
Лекції вчителя
Хедлайнер нашого проекту - викладачка історії України з 9-річним стажем, освітянка-новаторка Марія Воротило. На її ліку - сотні випускників шкіл по всій Україні, які на відмінно підготувалися та склали НМТ з історії, серія історичних подкастів, низка громадських і національно-патріотичнимх проєктів, а також літні історичні експедиції з учнями разом з нашим тур-клубом.
Екскурсія та обід з баношем на полонині
Екскурсія та обід з баношем на полонині
Скуштуємо традиційний гуцульський банош і бринзу на полонині Ігрець
Страхування
Страхування
На усіх учасників подорожі оформлюється груповий туристичний страховий поліс

Додатково

Особисті витрати
Особисті витрати
Дітям знадобляться кишенькові кошти на харчування в дорозі, сувеніри, перекуси, та один обід у Верховині в паузі між екскурсіями. Ми будемо в бістро, де вони зможуть обрати їжу самостійно.
organizer slider background

Організатори

БІ
Басенко Ірина
супроводжуюча
good smile248 з 251 людей вподобали цього організатора
РА
Рибачок Андрій
відповідальний
good smile12 з 12 людей вподобали цього організатора

Програма подорожі

1 День
Виїзд з Вінниці
10 жовтня 2024 р. четвер
23:30 Виїзд

Виїжджаємо з платформи центрального автовокзалу Вінниці.

У подорожі з нами присутні дві незамінні зірочки. Викладачка історії України з 9-річним стажем, освітянка-новаторка Марія Воротило. На її ліку - сотні випускників шкіл по всій Україні, які на відмінно підготувалися та склали НМТ з історії, серія історичних подкастів, низка громадських і національно-патріотичнимх проєктів та Ірина Басенко наша досвідченна організаторка, супроводжуюча, яка має неабиякий стаж роботи з підлітками. Також у тандемі вони не вперше організовують такі напрямки для наших туристів, яким цікаво вивчати історію нашої України не просто по книгам, а цікаво зануритися в історію з головою де відбувалися усі історичні події.

Читати далі
travel program image
travel program image
2 День
Приїзд до Верховини
11 жовтня 2024 р. п’ятниця
Верховина
Карпати
галєрія
музей Петра Шекерика-Доникового
Олекса Довбуш
УПА
Тіні забутих предків
07:00 Поселення в готель

Приїзд до готелю, поселяємось, снідаємо та не гаємо часу і рушаємо на перші локації нашої історичної мандрівки.

09:00 - 10:00 Галєрія гуцульських традицій

Музей у Верховині, присвячений збереженню гуцульських традицій та обрядів. Господиня музею розкаже вам про звичаї, обряди та народні прикмети, що сформувалися на Гуцульщині в давні часи і існують по наш час. Під час ознайомлення з гуцульськими традиціями та обрядами пригощають трав'яним чаєм, розповідають цікаві історії гуцульською говіркою, очищують живою ватрою та знайомлять з колекцією родинних вишиванок з давньою історією.

10:05 - 10:40 Гуцульський музей Петра Шекерика-Доникового

Музей Петра Шекерека-Доника війта села Жаб’є, найбільшого села тодішньої Польщі. Петро Шекерик-Доників визначна особистість Гуцульщини, громадсько-політичний діяч, етнограф, письменник, військовий. Активно займався організацією січового руху на Верховинщині. Активний діяч, був послом до Польського сейму. Був особисто знайомий з Михайлом Коцюбинським, Володимиром Гнатюком, Станіславом Вінцензом та іншими видатними особистостями того часу. 1918-1919 рр. делегат Національної Ради ЗУНР від повіту Косів. Брав участь у святкуванні Злуки ЗУНР і УНР на Софіївському майдані. За що був заарештований НКВД у 1940 році і подальша його доля не відома. Будинок у якому є меморіальний музей зберігся у тому вигляді, який був збудований у 1933 році за життя Петра Шекерика – Доникового і належала його родині. Будинок отриманий у спадок Катериною Шекеряк-Маківничук, яка подарувала його своїй внучці Надії. Ідея створення музею належить Івану Маківничуку і Надії Маківничук, які об’єднали свої зусилля для того щоб відновити, зберегти те, що Петро Шекерик-Доників робив для Гуцульщини. Показувати та розказувати людям як він любив рідний край, культуру, поважав та дбав про життя та побут Гуцулів. Писав на папері гуцульським діалектом щоб залишити у спадок своїм нащадкам, щоб Гуцули знали свою історію та продовжували її.

10:45 - 11:15 Музей-криївка Української повстанської армії

Один із численних музеїв, присвячених історії Української повстанської армії (УПА) та боротьбі українців за незалежність у ХХ столітті. Музей оформлений у вигляді реконструкції криївки — схованки, яку використовували воїни УПА для захисту, зберігання зброї та ведення підпільної діяльності під час їхньої боротьби проти німецької та радянської окупацій.

Ви зможете побачити, в яких умовах воювали повстанці, а також розповісти про їхній опір тоталітарним режимам. У криївках часто зберігалися архіви, продукти, зброя, а також це були місця для таємних зустрічей.

11:15 - 14:00 Прогулянка Верховиною

В цей час ми зможемо прогулятися через серце Гуцульщини, яка поєднує багату культуру, історію, та неймовірну природу Карпат. Починаючи з центру Верховини, селища, яке зберегло автентичний гуцульський дух, зануритеся в атмосферу спокою та гармонії з природою.

14:00 - 15:30 Обід в їдальні
15:30 - 16:30 Музей фільму Олекса Довбуш

Музей фільму “Олекса Довбуш” присвячений легендарному українському опришку, який став національним героєм і символом боротьби за свободу. Олекса Довбуш був відомий своїм опором польській шляхті та захистом інтересів простих людей в Карпатах у XVIII столітті. Музей створений на честь кінострічки, яка розповідає про його життя та боротьбу.

15:30 - 16:30 Музей “Тіні забутих предків”

Музей «Тіні забутих предків» у Верховині присвячений легендарному фільму знятому в 1964 році за однойменним романом Михайла Коцюбинського. Цей фільм вважається одним із найвизначніших у світовому кінематографі, не лише через його мистецьку цінність, а й завдяки глибокому відображенню культури та побуту гуцулів, мешканців Карпат. Важливою частиною музею є експозиції, які розкривають багатство гуцульських традицій та побуту. Ми побачими автентичні предмети, що використовувалися гуцулами: одяг, музичні інструменти, кераміку. Окрема увага приділяється гуцульським обрядам, що були відображені у фільмі, зокрема весільним і поховальним ритуалам. Ми відвідаємо локації, де знімався фільм, зокрема до Карпатських гір та інших місць поблизу Верховини, що стали частиною кінематографічної історії.

17:30 Повернення в готель, вечеря

Повертаємось в готель, вечеряємо та відпочиваємо.

19:00 - 21:00 Перегляд фільму

Також у нас буде перегляд фільму про Тіні забутих предків з історичними коментарями.

Читати далі
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
3 День
Криворівня
12 жовтня 2024 р. субота
полонина ігрець
хата гражда
криворівня
08:00 Сніданок

Снідаємо та гайда на нові історичні цікавинки.

09:00 - 14:00 Полонина Ігрець, обід банош і бринза

Цього дня в нас буде невеликий похід на полонину Ігрець, де можна насолодитися природою, зробити гарні фото та побачити Верховину згори. Після ми завітаємо до 100-річної хати-гражди, де мешкають місцеві гуцули, які нам розкажуть про своє життя, історію, продемонструють власне виробництво бринзи. На обід нас тут пригощають домашнім баношем та бринзою.  А ще ми зможемо побачити і навіть пожмякати овечок!

15:00 - 17:00 Музей Параски Плитки-Горицвіт, лекція Павла Рибарука

Музей Параски Плитки-Горицвіт є важливим центром збереження української культурної спадщини, ми дізнаємось про традиційне народне мистецтво та познайомитися з життям і творчістю однієї з найяскравіших представниць гуцульської культури української художниці, майстрині народного мистецтва, яка була знана своїми вишивками, декоративно-ужитковим мистецтвом та популяризацією гуцульської культури. 

А ще Параска була фотографом, у її будинку знайдемо фотографії, плавки, негативи, у яких зафіксовано життя і побут гуцульських родин. Це унікальний архів, який ми з вами зможемо побачити.

 У будинку, де жила і працювала письменниця, розміщена експозиція, що складається з її речей, статуеток, фотографій з особистого архіву і, звичайно, книг, яких Параска Плитка-Горицвіт випустила більше 50, але в єдиному екземплярі, супроводивши власноручними ілюстраціями.

Розповідь про мисткиню нам проведе директор музею, громадський діяч та журналіст Павло Рибарук. Лекції Павла Рибарука - це окрима цінність у нашій подорожі, адже він розповідає про гуцульську культуру та історію з точки щору мистецтва, тож ми відкриємо для себе ще одну площину у вивченні цього питання. 

19:00 - 21:00 Гуцульські вечорниці

Увечері на нас чекають фантастичні гуцульські вечорниці, нас зустрінуть справжні гуцули, троїсті музики, з ними ми будемо співати українські пісні, грати на музичних інструментах, вивчати гуцульські танці, їхні традиції, обряди ,ворожіння. У нас будуть перспіви, співанки, майстер-клас з танців, показ гуцульської моди. Незабутній вечір для наших істориків.

Читати далі
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
4 День
Виїзд до Вінниці
13 жовтня 2024 р. неділя
08:00 Сніданок
09:00 - 10:00 Музей Івана Франка

Музей Івана Франка – одна з численних меморіальних установ, присвячених видатному українському письменнику, поету та громадському діячеві Івану Франку. Криворівня була улюбленим місцем відпочинку та творчості Франка. Він часто приїжджав сюди на відпочинок і плідно працював, написавши тут багато своїх творів. Франко спілкувався з багатьма відомими українськими культурними діячами, такими як Леся Українка, Михайло Грушевський, Михайло Коцюбинський та інші. В музеї знаходяться особисті речі письменника, а також документи, фотографії та матеріали, що стосуються його перебування в цьому регіоні та його творчості.

10:00 - 11:00 Музей Михайла Грушевського

Музей Михайла Грушевського де видатний український історик і політичний діяч проводив частину свого життя. Музей присвячений його життю, діяльності та внеску в історію України.

Музей відтворює атмосферу, в якій жив Грушевський, зберігаючи предмети побуту та культурні артефакти того часу. Інтер’єри, які показують стиль життя гуцулів, адже Грушевський часто відвідував цей регіон.

Ми дізнаємось про наукові досягнення Грушевського в історії, археології, етнографії та політиці. Показано його вплив на формування української національної ідентичності.

Музей Михайла Грушевського є важливим культурним центром, що сприяє збереженню спадщини видатного діяча та вихованню національної свідомості серед молоді. Відвідання музею — це можливість глибше зрозуміти українську історію та роль Грушевського в її розвитку.

11:00 Виїзд
19:00 Приїзд у Вінницю
Читати далі
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image
travel program image

Транспорт

Проживання

Коментарі

  1. КО
    27 вересня 2024 20:06
    Кайданович Ольга
    Добрий вечір! А з Києва їдете?
    1. БІ
      29 вересня 2024 09:12
      Басенко Ірина
      Організатор
      Доброго дня. З Києва буде їхати частина групи разом з вчителькою. Можна до них приєднатися.
  2. ГТ
    30 вересня 2024 12:31
    Гандзешина Тетяна
    Може є інформація, чи буде хтось з дітей їхати з Одесі, щоб разом доправити дітей у Вінницю і назад. Дякую.
    1. БІ
      02 жовтня 2024 14:34
      Басенко Ірина
      Організатор
      Тетяна, наразі нікого з Одеси немає, але ми б могли придумати вихід з ситуації
    2. ГТ
      02 жовтня 2024 15:20
      Гандзешина Тетяна
      Ірина, дяка. Тепер є)) Вже знайшли знайомих знайомих 😜, які приймуть на ночівлю дитинку))))
Поставити запитання