Готуй сани влітку, або що з собою брати на Буковель?

Як тільки-но закінчується літо з його спекотними днями та теплим морем, ми уже мріємо про Буковель… Про гірськолижний відпочинок, засніжені схили та швидкі спуски з верхівок. Затяті лижники та сноубордисти уже знають, що ж потрібно брати із собою на відпочинок у Буковель, а для новачків ми приготували декілька порад.

 

Спорядження – це не лише лижі

 

Відпочинок у Буковелі має безліч різноманітних розваг: від посиденьок біля палаючого комину до стрімких спусків з вершин гір, тому спорядження потрібно підбирати в залежності від бажаних розваг. Найпопулярніша розвага – катання на лижах та сноуборді. І для цього вам потрібно буде багато чого (не лише лижі та сноуборд, вибачайте за тавтологію). Загалом, все можна взяти в оренду на курорті, або ж там і придбати, але якщо попіклуватися заздалегідь, то можна файно зекономити гроші та нерви.

  1. Костюм для катання та вологостійке взуття. Якщо придбавати не в самий сезон, то можна натрапити на круті варіанти за доступними цінами. Спеціальне вбрання дає можливість кататись у комфорті, не мокнути та не мерзнути.
  2. Вологостійкі рукавиці. Якщо ви їдете вперше, то пам’ятайте, що без падінь не обійтись, і прості рукавиці з «сенсорними пальчиками» вам не допоможуть. Ви дуже змерзнете в руки і катання буде не в радість.
  3. Окуляри або шлем. Окуляри насправді дуже доречний аксесуар. З ними набагато зручніше кататись, і якщо ви плануєте гірськолижний відпочинок зробити регулярним, то купуйте собі особисті, якщо ні – можете позичити у друзів. З шлемом та сама історія, але він ще і голову захищає від травм.
  4. Теплі речі. Так-так, ми не жартуємо. Беріть речі із натуральних тканин та ті, які здатні утримувати тепло. Прослідкуйте, щоб не було об’ємних светрів, які не дають тепла, адже вони просто займатимуть місце у валізі.

Особиста аптечка

В нас завжди є із собою чергова аптечка, але все ж краще, коли ви припасаєте для себе те, що може знадобитись. Оскільки, гірськолижний відпочинок передбачає холодну та вітряну погоду, майте з собою протизапальні та жаропонижуючі засоби, особливо, якщо ви не звикли до такого відпочинку. Не зайвими будуть гель та креми проти розтягнень, еластичний бинт та пластир. Звісно, що все можна придбати на місці, але інколи треба терміново. До речі, прихопіть з собою сонцезахисний крем для обличчя та гігієнічну помаду, аби не згоріло лице і не обвітрювались губи.

Різні дрібнички

Сьогодні Буковель пропонує велику кількість розваг, одним із найпопулярніших закладів є VODA CLUB і Бідняжки теж його відвідують, то можете сміливо брати із собою купальники, пляжні шльопки та аксесуари для фотосесій.

Доречним буде термос, щоб брати гарячі напої з собою. Звісно, що у горах є кафешки, де можна насолодитись смачнючим глінтвейном та ароматною кавою, але ще ніколи термос не був зайвим. Дуже добре, якщо у вас буде килимок, аби сидіти на снігу. Він чіпляється на стегна. Пам’ятайте про безпеку та заряджений телефон, тому майте при собі PowerBank, аби завжди бути на зв’язку та при потребі швидко зв’язатись з організатором. Гарного відпочинку та вперед до пригод разом із Тур-Клубом Бідняжка.