Щоденник Мандрівника: мальовничі куточки України та феєрична Туреччина

Привіт, Друзі! Знов прийшов час ділитися з вами нашими подорожами минулого тижня. Ми підготували гарну підбірку, тому ловіть світлини. Наші пригоди з 10 по 18 жовтня. Розпочнемо наш щоденник з одноденних мандрівок, а завершимо шикарними кадрами із Туреччини, насолоджуйтесь та приєднуйтесь до нас.

Мандрівки одного дня разом із ТК Бідняжка

1.    Під супроводом Наталії Примак ми відвідали неймовірну Волинь та пізнали усю її красу. За один день мандрівники отримали масу вражень: відвідали два замки, дізналися цікаві факти про Тараканів форт, зробили багато яскравих фото в тунелі кохання, а завершили мандрівку смачною вечерею у Луцьку….мммм…Смакота! 

2.    А ось разом із Сашою Мельничуком наші Бідняжки відвідали аж три крутих локації за один день. Мандрівники відвідали захопливу екскурсію в Коростені, багато дізнались про історії цього міста. Крім того, ми були просто приголомшені красою осіннього кар’єру в Коростишеві. Ото краса, друзі! І звісно, не обійшлося без яскравих фото, що ми наробили у мальовничому парку скульптур. 

3.    Майя Пчьолка поїхала разом із групою мандрівників до Уманя… Підкорювати його зранку до ночі! І хто б там не лякав Бідняжок дощем, ми своїм настроєм накликали сонечко. От не буває в природи поганої погоди. Головне – вміти розгледіти красу. Тож ми  добряче нагулялись в старій Софіївці, оцінили дизайн та локації нової Софіївки. А ще побували в підземеллях, де екскурсію нам провів монах. Це було справді феєрично!  Крім того, ми відвідали набережну, і вона нас приємно здивувала… А завершився наш фантастичний день вражаючим шоу фонтанів! Приєднуйтесь до наступної мандрівки уже 8 листопада!

4.    Разом із Катериною Власюк Бідняжки відсвяткували День Українського Козацтва у Буцькому каньйоні. За один день ми відвідали три локації: сам каньйон, зоопарк та кінний завод. Тож у зоопарку "Золотий Фазан" ми гладили тваринок, дізнались багато цікавого про різні види  та особливості кожного з них. А ще ми фотографувались з левеням! Такі емоції! На кінному заводі ми дізнались, як виховують справжніх чемпіонів, а потім нам дозволили покататись на деяких конях. І чудовим закінченням дня стала екскурсія Буцьким каньйоном, який називають "маленькою українською Швейцарією". Ми уже підготували наступну мандрівку на 31 жовтня, тому давай з нами за пригодами. 

Осінні мандри Західною Україною

Звісно, що особливий шарм у золоту осінь мають Карпати та Львів. Тут просто дуже затишно та неймовірно емоційно, тому і багато хто з наших організаторів вирішив провести свій вікенд у цих місцинах. Так, Володимир Дедескул мандрував із Бідняжками осіннім Львовом. Це була незабутня подорож, оскільки ми за два дні відвідали найцікавіші місця у Львові: океанаріум, підземелля, прогулялись по центральній та Австрійській частині Львову, смачно поїли в Реберні, а також спробували пекельну каву у Копальні кави. Ото було! Ми гарно провели час, ділились враженнями та емоціями, тому подорож подарувала усім учасникам нових друзів. 

 

А Ірина Пишна тим часом гарно проводила час у Закарпатті разом із своїми мандрівниками. «Осіннє Закарпаття зустріло нас повноводними річками, бурхливими водоспадами і снігом. Так так, на вершині гори Гимба вже є сніг – ділиться враження Іра - Ми милувались різнобарвними горами, фотографувались на фоні озера Синевир і біля водоспаду Шипіт, пробували закарпатські страви, а також релаксуали в Косино та пили вино у винному підвалі. Це були незабутні вихідні з яскравими враженнями.

Також два дні абсолютного релаксу були у групи, що подорожувала разом із Катею Власюк: купання в чанах і Косино, смачна закарпатська кухня, замок Паланок, запашна ужгородська кава, дегустація вин у старих винних підвалах. І це все під фантастичне різнобарв'я осінніх Карпат. 

А ще, ми мали одну подорож, яку об’єднали з двох. Надія Крамер та Сергій Фещик показали мандрівникам усі золоті барви Карпат та підкорили Говерлу. Далі друзі діляться враженнями:

"На цих вихідних ми відпочивали в Карпатах. Об’єднали дві подорожі в одну, і ні в якому разі не пожалкували про це. Одна група підкорила Говерлу, і тепер може пишатися своїми досягненнями. Також в нас була маленька учасниця (всього 5 років), вона вже підкорила Говерлянку, за що отримала медальку. Друга групка у цей день каталась на позашляховиках по Драгобрату до озера Герашаска. І що найцікавіше -ми всі побачили перший сніг!!! Проживали ми у Буковелі, кожен вечір проводили посиденьки ,смажили шашлики ,купались в чанах і дегустували карпатські наливки. Також було трохи екстриму: ми сіли у ЗІЛи та поїхали на Манявський водоспад. До речі, в нас були такі загартовані чоловіки, що навіть двоє ще покупались у водоспаді. Бррр… Завершили ми нашу подорож у найкращому закладі на думку усіх Бідняжок – «Десятка» у місті Івано-Франківськ» 

Тож приєднуйтесь до нас у наступних подорожах! 

Неймовірна Туреччина


Ми мали два виїзди у Туреччину. Кожен з них був просто феєричним!

1.    Пряна Туреччина: Стамбул, Каппадокія, Анкара, яку очолювали Тетяна Грідасова та Андрій Коляденко
Перші кілька днів ми насолоджувались містом із шістнадцяти мільйонним населенням, візитівкою та серцем Туреччини – Стамбулом. Там спілкувалися з місцевими жителями та відчули на собі поєднання перетину східної та західної культур, спробували місцевої кухні та перенеслись у історію країни. Усіх дивувала велика культурна спадщина, що має гарний стан і до сьогодні. 

А щоб відчути та пережити усе на собі, ми відправились у денну-вечірню подорож на кораблику по Босфору та навіть побували на справжній Турецькій Ночі із східними танцями. 

Родзинкою програми була подорож у Каппадокію – до найромантичнішого місця у світі. Нам неймовірно пощастило побачити повітряні кулі, що розбавляли блакитно-помаранчеве небо кожного світанку. Наступного ж дня величезною компанією друзів підкорили повітря на одній із них та отримали неймовірну кількість адреналіну з присмаком щастя! Химерні скелі, гори, каньйони, печери та підземні міста давали привід думати, що ми наче в іншому світі. 

Туреччина - країна, яка наче телепорт показує світ із різних сторін, а нам залишається тільки досліджувати. Ще довго дорогою додому усі ділились фото та враженнями від побаченого та відчутого, адже у кожній мандрівці емоції то найголовніше, чи не так?! Якщо ти згоден, то приєднуйся до наступної мандрівки уже 14 листопада і відчуй смак Турецької Ночі по-справжньому. 

2.    Величний Стамбул з Аліною Малишевою.

Бідняжки провели 5 щасливих, емоційних, яскравих днів у Стамбулі! За цей час мали нагоду переконатись, наскільки це місто багатогранне, цікаве: гуляли його вуличками та смакували атмосферу міста, ходили кораблем по Босфору, насолоджувались видом з висоти 54-го поверху хмарочосу Сапфір. А ще побували в Айя-Софії, палаці Долмабахче, древньому водосховищі – ці місця вражають своєю величчю і розкішшю. Коли відвідували Азіатську частину Стамбулу, побачили найбільшу мечеть Туреччини – Чамлиджу та відому на весь світ Дівочу вежу. А у вільний час Бідняжки змогли насолодитись традиційним турецьким хамамом, прогулятись на Гранд Базарі, Єгипетському ринку, скуштувати місцевої кухні і кави по-турецьки.