Різнобарвні мандри: від Житомирщини до Албанії. Ми підкорюємо світ маленькими кроками.

Усім привіт, сьогодні ми вирішили поділитись з вами нашими яскравими подорожами минулого тижня. Хоча не лише минулого, адже дехто подожував ще із 9 вересня. Тому ловіть звіт з 9 до 21 вересня!

Ми мали вельми насичену програму: багато подорожей різними куточками України, традиційне підкорення Говерли та декілька виїздів за кордоном. Бери каву та погнали!

Теплі подорожі коханою Україною

Почнемо нашу розповідь з невеличких подорожей коханою Україною. 
1.    Разом із Катериною Власюк ми відвідали кінну ферму та чарівний зоопарк.  Це був крутезний день, адже ми відвідали 3 локації. Першою був біопарк "Золотий Фазан", ми побачили багато тварин: левів, сервалів, мавпочок, верблюдів, альпак і безліч птахів. Деяких тварин ми гладили і годували, а маленьку степову рись навіть тримали на руках. Далі дорога нас повела на жашківський кінний завод, де проживають справжні чемпіони-скакуни, бажаючі навіть могли покататись на одному з них по манежу. А останньою локацією був Буцький каньйон – могутні скелі та нестримна вода – безпрограшне поєднання краси природи. Все це – під цікаву екскурсію харизматичного гіда та невимовну красу прийдешньої осені. 

2.    А з Наталею Примак ми пізнали усі легенди Чернігівщини. За два дні Бідняжки отримали багато яскравих вражень: побачили чудовий палац в Качанівці, відвідали гетьманську столицю Батурин, прогулялись зеленим затишним Черніговом та скуштували смачних еко-сирів. А вишенькою на торті стала вечірня екскурсія з найхаризматичнішим гідом України – Ервіном Міденом.

3.    Разом із бджілками Майя Пчьолка та Олександр Мельнічук наші учасники мали фантастичну фотопрогулянку по Житомирщині. 

«Це був чудовий осінній день. Саме те, що потрібно для екскурсій. Всім нам дуже сподобалось слухати гіда в Бердичеві, особливо вразила історія про кохання Бальзака. Ми милувались красою Бердичівського замку босих кармелітів та замком в Радомишлі. Відкрили для себе парк скульптур в Коростишеві та завітали до будиночка рибалки» - ділиться враженнями Майя. До речі, з нами був професійний фотограф, тому фоточки будуть супер!

4.    А ось Аліна Малишева показала усім бажаючим Межигір’я та зоопарк «12 місяців». Це була крута екскурсія, ми були вражені величчю і розкішшю території Межигір’я. Просто дух захоплює!  У вільний час усі разом відвідали кінологічний центр, що на його території, де виховуються рідкісні породи собачок. Ще відвідали ретромузей, де зберігається колекція унікальних автомобілів. А потім вирушили у зоопарк, познайомились з його мешканцями, годували жирафів та інших тваринок і круто провели час.

 

5.    А з Оксаною Боцул ми гарно провели час у аквапарку «7 океан», що у Хмельницькому. "Ми провели надзвичайно цікавий та емоційно-насичений день у аквапарку та на кінній фермі! Ми здійснили багато мрій - катались верхи на конях. Також нам провели екскурсію по КСК "Тамерлан", розповіли про те, як ростуть та тренуються справжні чемпіони. Коні там надзвичайно красиві та доглянуті. А енергетика, яка йде від них - просто неймовірна! А згодом ми всю енергію, якою зарядились, відпускали на екстремальних гірках та басейнах аквапарку, а ще отримували релакс у джакузі та саунах. Кажуть, що щасливі дорослі - це ті, хто має хоч іноді можливість побути дітьми - це справді так! Бо додому всі їхали трохи втомлені, що ледве гімн співали, але дуже щасливі - це було видно по очах. Надзвичайний день!" - поділилась своїми враженнями Оксана.

Подорожі Західною Україною – найосінніші мандрівки

Золота осінь – найкращий час для мандрівок, стільки краси навкруги, особливо у Львові та Карпатах. Звісно, що ми не можемо пропустити такий момент і подорожуємо наповну.

Тетяна Лужанецька мандрувала зі своїми підопічними у Львів, відкриваючи усім новенькі місця та фантастичні локації: «Львів – це місто величних пам'яток архітектури, розкішних храмів, старовинних площ, затишних вуличок, музеїв та галерей з унікальними мистецькими скарбами різних історичних епох світової цивілізації». Ми створили нову унікальну програму, тому усім буде цікаво! Приєднуйся! 

Наступна «зупинка» – 7 замків Західної України – неймовірно цікава та пізнавальна мандрівка! Прекрасні палаци, таємничі підземелля та величні фортеці – і все це за два дні. Не мали часу сумувати, адже постійно мандрували красивими місцинами, слухали цікаві історії та легенди, робили море фотографій на класних локаціях. Повернулись додому з багажем нової інформації та незабутніми враженнями! Наступна така мандрівка уже 17 жовтня, ми тебе запрошуємо! 

А от Анастасія Попович показала мандрівниками усі фішки Закарпаття. «19 вересня ми розпочали сезон купання в гарячих закарпатських чанах на відкритому вогні і в термальних джерелах», - ділиться Настя. 

Наші Бідняжки скуштували на дегустації місцевих страв: смачну закарпатську та соковиту угорська кухню. І звісно, що ароматне закарпатське вино полонило душу усіх мандрівників… мммм… Приєднуйся до нас 2 жовтня. 

І ще три насичених дні провели Бідняжки у Карпатах разом із Наталею Коляденко. Ці сонячні моменти запам’ятаються на довгий період кожному, хто мандрував із нами. Ми підкорили Говерлу (знову!), гуляли стежками Довбуша, відвідали Яремче та Полонину Перці, гнали до Манявського водоспаду на ЗІЛах. Активний осінній відпочинок – хороший вибір для кожного, тому приєднуйся до наступної мандрівки 1 жовтня. 

Харизматична Туреччина та фантастична Албанія

З 12 до 19 вересня наша мандрівниця Тетяна Саракуз тусила в Туреччині за своїми підопічними. Це був вельми яскравий відпочинок, що вражав колоритом та атмосферою. Ми насолоджувались усім, починаючи із смачної запашної кави, і закінчуючи лагідним Середземним морем. А що говорити про ароматні турецькі солодощі…. Мммм….

Ми відривались на піратському кораблі, купались у відкритому морі, катались на джипах на стрибали у каньйон Сепадере, досліджували архітектуру старовинного міста Сіде. А ще цілих  2 дні провели в раю та на іншій планеті: у Каппадокії, де піднімались на  повітряних кулях. Це було дійсно казково! Тетяна запрошує у наступну подорож уже 25 вересня. 

А ще одне, на останок «найсмачніше»! Володимир Коваль із 9 вересня до 21 вересня відпочивав зі своїми мандрівниками у Албанії. І тепер йому є чим поділитись. Гортай! 

Ми були на самому півдні Албанії, в містечку Ксаміль. Саме тут знаходяться пляжі, які входять в десятку найкращих пляжів світу: білосніжний пісок, бірюзове тепле море, гарна природа, свіжі морепродукти, інжир, смачна традиційна кухня, привітні люди, цікаві пізнавальні екскурсії. Бідняжки відвідали античне місто Бутрінт, яке внесене до списку ЮНЕСКО, де ознайомились зі стародавньою історією Албанії. 

Також побували в середньовічному місті-музеї Гірокастрі, де знаходиться один з найбільших замків Албанії, і де народився колишній диктатор Енвер Ходжа. Особливої уваги заслуговує пам'ятка природи -  карстове джерело «Блакитне Око». Це потужне джерело фонтанує струменем чистої, холодної, бірюзової води з глибини 45-ти метрів. Ідеальне інстаграмне місце) 

Ну і як же без пікніка у веселій компанії з вином на вершині гори біля бункерів з прекрасним краєвидом. Тут ми спробували плоди кактуса, побачили першу та останню квітку агави. А щоб детальніше познайомитися з албанськими традиціями, ми відправились на вершину гори до фортеці Лєкурсі. Тут на нас чекали накриті столи з м'ясом та вином, а також фольклорний колектив. Ми слухали унікальний поліфонічний албанський спів, який оберігається ЮНЕСКО, а також вчились танцювати національних албанських танців. А краєвиди тут на всі 360° і неймовірний захід сонця!) 

А фішкою цієї подорожі було справжнє джип-сафарі албанськими Альпами. Ми проїхали 200 км гірськими дорогами, милувались серпантинами та водоспадами, ситно обідали в самобутньому селі, якого не торкнулась цивілізація. А ще - відвідали село із такою милою нашому вуху назвою Борщ, побували в історичних містах і фортецях, а також купались в морі зі справжніми океанічними хвилями. Албанія – остання загадка Європи. І ми її розгадали)

Насолоджуйтесь світлинами  і плануйте свій відпочинок 2021. Ми готуємо для вас Албанію.

 

 

Переглядай усі подорожі та обирай мандри на свій смак разом із ТК "Бідняжка"